×
 

Home

Bedrijfsprofiel

Car Leasing

Private Lease

Wat is Private Lease?

Keurmerk

Aanbod

Downloads

FAQ


Classic Lease

Sponsor & Charity

Over ons

Contact

Private Lease

In de afgelopen 7-8 jaar heeft private lease in Nederland een enorme vlucht genomen.

Private Lease

Zowel reguliere leasemaatschappijen als dealerbedrijven bieden private lease aan en dan voornamelijk kleine stadsauto’s met lage jaar kilometrages en lange looptijden. Way2Drive is merkonafhankelijk en kan in tegenstelling tot deze aanbieders ook jong gebruikte auto’s (maximaal 24 maanden) aanbieden zodat bijvoorbeeld een gezinsauto voor een relatief laag maandtarief ingezet kan worden. Daarbij zullen wij het niet nalaten om ook over de grens naar een geschikte auto voor u te zoeken.

Way2Drive heeft als doel de auto in te zetten die het beste aansluit op uw behoefte. Inzake private lease is het bij ons dus ook mogelijk om auto’s te leasen in het midden- en hogere segment. Dit mogen zowel nieuwe als jong-gebruikte auto’s zijn.

Hiermee denken wij een invulling te geven aan een doelgroep die wel de lusten, maar niet de lasten wil van een vaak dure aanschaf. Wij kunnen u op maat gemaakte contracten aanbieden binnen de kaders van het Keurmerk Private lease en zijn daarmee een van de eerste leasemaatschappijen welke zich in deze niche begeeft.

Welke auto u ook kiest; nieuw, jong gebruikt of exclusief. Ieder Private lease contract is altijd inclusief; Afschrijving, Reparatie en Onderhoud, Banden, Pechhulp (in binnen en buitenland), Motorrijtuigenbelasting, Verzekering (WA, Casco en SVI) en vervangend vervoer na 24 uur.

 

Keurmerk Private Lease

Keurmerk Private Lease: veilig, verantwoord en vertrouwd een auto leasen.

Quality mark


Als erkend private lease aanbieder zijn wij in het bezit van het Keurmerk Private Lease. Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een privé leasecontract af te sluiten. Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. De onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease reikt het keurmerk uit. Als aanbieder van privé lease zijn wij uitgebreid getoetst voordat we het keurmerk kregen. We houden ons aan de Algemene voorwaarden met eerlijke spelregels. Zo kunt u met een gerust hart kiezen voor private lease. 
Voor meer informatie: www.keurmerkprivatelease.nl

Keurmerk Private Lease

 

Aanbod

Voor ons private lease aanbod kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen per email of telefoon.

Mini Cooper
BWM i3
Mercedes Benz S-Class
Range Rover
 

Download de voorwaarden

Overweegt u een auto te leasen via Private Lease van Way2Drive, dan vindt u hieronder alle informatie met betrekking tot alle voorwaarden.

 

 

FAQ

Hieronder vindt u, in verschillende categorieën, de antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

Private lease is een leasevorm voor particulieren met een vooraf vastgestelde looptijd en kilometrage voor een vast bedrag per maand.

Way2Drive is in het bezit van het Keurmerk Private Lease. De Stichting Keurmerk Private Lease is onafhankelijk en is niet gebonden aan een leaseorganisatie of consumentenorganisatie. Zij beschermt de belangen van de consument in goed overleg met de leasemaatschappij. Zo bent u verzekerd van: • Eerlijke voorwaarden • Compleet product • Bescherming tegen te hoge financiële lasten • 14 dagen bedenktijd • Zekerheid bij klachten

Welke auto u ook kiest; nieuw, jong gebruikt of exclusief. Ieder private lease contract is altijd inclusief: • Afschrijving • Reparatie en Onderhoud • Banden • Pechhulp (in binnen en buitenland) • Motorrijtuigenbelasting • Verzekering (WA, Casco en SVI) • Vervangend vervoer na 24 uur

Ja dat is mogelijk. Wij kunnen zowel in Nederland als binnen Europa zoeken naar een gebruikt voertuig voor u. Wij kunnen u een voorstel doen toekomen van een gebruikte auto welke maximaal 24 maanden oud is. De maximale looptijd van de leaseovereenkomst bedraagt 60 maanden vanaf datum deel 1 van het voertuig. Een voertuig van bijvoorbeeld 24 maanden oud kunt u dus nog 36 maanden leasen.

Ja. Way2Drive laat uw kredietwaardigheid toetsen door EDR Credit Services. EDR Credit Services legt zich toe op verstrekking van informatie die kredietrisico’s reduceert en beheersbaar maakt zodat zeker is dat het leasecontract binnen uw financiële situatie past.

Ja. Als u een Private leasecontract afsluit wordt deze geregistreerd door Way2Drive bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het bedrag wat wij doorgeven is 65% van de som van de leasetermijnen. Reken voorbeeld: Leasetermijn: € 400,00 Looptijd: 36 maanden Way2Drive registreert bij BKR; 36 x € 400,00 x 65% = € 9.360,00. Way2Drive is ook verplicht een betalingsachterstand door te geven aan het BKR wanneer na 60 dagen de betaling niet ontvangen is.

De eigen bijdrage bij schade is € 225,00 en bij ruitschade wordt deze verlaagd naar € 150,00. Voor een schade welke verhaalbaar is wordt geen eigen bijdrage gerekend. Bij totaal verlies van het voertuig door schade of diefstal geldt een eigen bijdrage van € 450,00.

Ja. Iemand van 18 jaar en ouder mag in het voertuig rijden maar alleen met toestemming van u. U blijft als contractant aansprakelijk.

De leaseovereenkomst kan na de eerste 12 maanden met een maand opzegtermijn worden opgezegd. De vastgestelde opzegvergoeding bedraagt 35% van de resterende termijnen. 1. Berekening opzegvergoeding: De leaseovereenkomst heeft een looptijd van 36 maanden. De maandtermijn bedraagt € 400,00. U zegt de leaseovereenkomst na 24 maanden op, dus er zijn nog 12 resterende termijnen. De opzegvergoeding bedraagt 35% van de resterende termijnen. De opzegvergoeding bedraagt dus: 12 maanden * € 400,00 * 35% = € 1.680,00 2. Berekening maximum opzeggingsvergoeding Wanneer u vanaf de start van de leaseovereenkomst had gekozen voor een looptijd van 24 maanden in plaats van 36 maanden was de maandtermijn € 450,00 geweest. Een verschil van € 50,00 per maand. De maximum opzegvergoeding is in dit geval dus: 24 maanden * € 50,00 = € 1.200,00 De maximum opzegvergoeding die wij u in dit geval in rekening mogen brengen is dus niet € 1.680,00, maar € 1.200,00.

U kunt uw klacht telefonisch melden via 026 356 0928, per mail naar privatelease@w2d.nl of per post versturen naar: Way2Drive, Ressenerbroek 2, 6666 MR, Heteren. Indien u de klacht telefonisch meldt, zal u gevraagd worden om de klacht tevens per e-mail of post te sturen o.v.v. Klacht over Way2Drive, ter attentie van de Directie. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met u op om samen met u naar een oplossing te zoeken. Way2Drive draagt binnen twee weken een oplossing aan. Na uw akkoord zal Way2Drive er alles aan doen om de afspraken binnen vier volledige weken te realiseren. Indien u het niet eens bent met de geboden oplossing, dan kunt u zich schriftelijk wenden tot de geschillencommissie van de Stichting Keurmerk Private Lease. Geschillencommissie Private Lease, Bordewijklaan 46, Postbus 90600, 2509 LP, Den Haag. Link website: www.degeschillencommissie.nl.

 

 

Contact ons

De behoeften van klanten komen altijd boven alles.